fbpx

[PRIJENOS UŽIVO] Konferencija: „Prepreke i izazovi u korištenju EU fondova u Republici Hrvatskoj do kraja financijskog razdoblja – Kako se izboriti s nepravilnostima i financijskim korekcijama?“

 
Konferencija će se održati u utorak, 12. lipnja 2018. godine, u Velikoj dvorani Poslovnog centra Almeria na adresi Ulica grada Vukovara 284 u Zagrebu u trajanju 9:00 – 14:00 sati.

U slučaju poteškoća, prijenos možete pratiti na sljedećoj stranici Carneta.
Program konferencije možete vidjeti ovdje.
Cilj konferencije je predstaviti redizajn prvog hrvatskog portala o fondovima EU (EU-PROJEKTI.INFO) i ukazati na probleme u provedbi projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova koji rezultiraju povratima sredstava zbog utvrđenih nepravilnosti.
Zbog nepravilnosti koje je moguće utvrditi u provedbi projekata financiranih iz fondova EU, brojni korisnici suočavaju se s obvezom povrata sredstava, ponekad do iznosa koji odgovara 100% dodijeljenih bespovratnih sredstava. Kako se ovo financijsko razdoblje bliži kraju, tako će broj utvrđenih nepravilnosti biti sve veći, kao i iznosi povrata. Važnost konferencije očituje se u otvaranju ove važne teme o kojoj će u dvosatnoj raspravi razgovarati vodeći hrvatski stručnjaci za provedbu EU financiranih projekata, dok će posljednjih 30 minuta biti posvećeno pitanjima iz publike iz kojih će se moći saznati koji su najčešći problemi u provedbi projekata koji dovode do nepravilnosti, a potom i financijskih korekcija.
Na konferenciji će izlagati stručnjaci iz sektora EU fondova u Republici Hrvatskoj koji aktivno sudjeluju u sustavima upravljanja i kontrole, reviziji i provedbi projekata koji će predstaviti temeljne nepravilnosti utvrđene u provedbi projekata, prikazati kako tijela u sustavu reagiraju na iste, kao i objasniti korisnicima bespovratnih sredstava kako ih izbjeći i sačuvati EU sredstva.
Ovu priliku ćemo iskoristiti i za dodjelu diploma polaznicima Učilišta EU PROJEKTI koji su uspješno završili program usavršavanja za Voditelja/icu pripreme i provedbe EU projekata.
Konferenciju organizira EU PROJEKTI Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge, u suradnji s Institutom za razvoj poduzetništva i europske projekte – IRPEU,  Učilištem EU PROJEKTI – Ustanovom za obrazovanje odraslih, Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj i Privrednom bankom Zagreb d.d., a očekuje se oko 150 sudionika.
Konferenciju je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz projekt „E-impulsom do bolje iskorištenosti EU fondova u Republici Hrvatskoj“.
Organizacijski tim
EU PROJEKTI

The post [PRIJENOS UŽIVO] Konferencija: „Prepreke i izazovi u korištenju EU fondova u Republici Hrvatskoj do kraja financijskog razdoblja – Kako se izboriti s nepravilnostima i financijskim korekcijama?“ appeared first on EU Projekti.
Source: eu-projekti.info

Tagged
All search results