fbpx

TIP OPERACIJE 7.4.1 ULAGANJA U DJEČJE VRTIĆE, VATROGASNE DOMOVE I LOKALNU INFRASTRUKTURU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 12. lipnja 2018. godine natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, vrijedan 1.000.000.000 kuna. Svrha poziva jest poboljšati životne uvjete u ruralnim sredinama, doprinijeti atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticati rast i društveno-ekonomsku održivost kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu. Kako bi se projekt smatrao prihvatljivim za sufinanciranje mora se provoditi na području Republike Hrvatske u naselju s najviše 5.000 stanovnika na području jedne jedinice lokalne samouprave.
Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, udruge i vjerske zajednice koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima, lokalne akcijske grupe te javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave.
Prihvatljive aktivnosti su građenje ili rekonstrukcija sljedećih objekata: a) dječjih vrtića; b) zajedničkih vatrogasnih domova; c) lokalne infrastrukture (društveni domovi, dječja igrališta, planinarski domovi, sportske građevine, biciklističke staze, javne zelene površine, pješačke staze i drugo). Prihvatljivi su i troškovi kupnje opreme za gore navedene objekte, kao i troškovi stručnjaka i konzultanata te troškovi projektno-tehničke dokumentacije povezane s građenjem ili rekonstrukcijom objekata.
Datum objave natječaja: 12.6.2018.
Datum otvaranja natječaja: 2.8.2018.
Datum zatvaranja natječaja: 14.9.2018.
Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 1.000.000.000,00
Najniži iznos bespovratnih sredstava: 110.700,00
Najviši iznos bespovratnih sredstava: 7.380.000,00
Više o natječaju i natječajnoj dokumentaciji saznajte u našoj bazi natječaja na ovoj poveznici.
The post TIP OPERACIJE 7.4.1 ULAGANJA U DJEČJE VRTIĆE, VATROGASNE DOMOVE I LOKALNU INFRASTRUKTURU appeared first on EU Projekti.
Source: eu-projekti.info

Tagged
All search results