fbpx

Financiranje vozila putem ESIF zajmova

Financiranje vozila uz kamatu do 1,5% godišnje uz državnu agenciju HAMAG-BICRO. 

 

esif-hamag-bicro-zajmovi

Maksimalni iznos zajma: 50.000 Euro netto

Maksimalni rok otplate: 10 godina, uz 12 mjeseci počeka.

Osiguranja: zadužnice, zalog na vozilu.

Maksimalna starost vozila: nije određena

 

Financiranje vozila je moguće putem zajmova u sklopu ESIF programa direktno od državne agencije HAMAG-BICRO. Maksimalni iznos financiranja je 50.000 Euro netto, međutim vozilo (autobus) može biti i skuplje, s time da u tom slučaju ostatak sredstava i iznos PDV-a treba namaknuti vlasnik iz svojih ili drugih komercijanih izvora. Drugi komercijalni izvori mogu biti leasing društva ili još bolje banke s ne namjenskim kreditom, koje neće tražiti upis u vlasništvo vozila. U detaljnim uputstvima koje možete pronaći na stranicama agencije piše da HAMAG-BICRO može, ali i ne mora tražiti upis založnog prava na financiranu imovinu. Za predmete gdje  HAMAG-BICRO ne upisuje založno pravo, ovaj zajam je moguće kombinirati i s leasingom.

 

Korisnici ESIF zajmova

Zajmovi su namjenjeni malim i mikro poduzetnicima, obrtnicima, fizičkim osobama ili tvrtkama u osnivanju. Maksimalni iznos zajma je 50.000 euro netto, a maksimalni rok otplate 10 godina uz poček od 12 mjeseci.  Kamata na godišnjoj razini je 0,5 do 1,5% ovisno u kojem kraju hrvatske (o indexu razvijenosti općine I-IV) se nalazite. Djelatnosti prijevoza putnika u međunarodnom cestovnom prijevozu i morem, te djelatnosti turističke agencije su uključene ali nisu jedine za koje se ovaj zajam može koristiti.  Isključena su trgovina i cestovni prijevoz tereta, kao i neke druge djelatnosti. Zajmom se ne financira iznos PDV na nabavu vozila ili opreme.

Prošle 2017. godine ovim putem je financirano preko 450 projekata. Pogledajte kome su i za što odobrena sredstva na ovom linku.

 

Poslovni plan i ciljevi programa

Uvjeti agencije HAMAG-BICRO ne preciziraju starost vozila koje se kupuje, međutim svi predmetni zahtjevi moraju imati zatvorenu kompletnu financijsku konstrukciju , te biti ekonomski opravdani što se dokazuje poslovnim planom koji je sastavni dio dokumentacije.  Ne postoji pravo na dobivanje ovog zajma već agencija HAMAG-BICRO ima diskrecijsko pravo prihvatiti ili odbiti pojedini predmet sukladno internim procedurama agencije.  Prednost pri dobivanju zajmova imati će prijavitelji koji putem poslovnog plana ostvare ciljeve ESIF programa koji su modernizacija, novo zapošljavanje, samozapošljavanje i održanje postojećih radnh mjesta. 

U izradi dobrog, ekonomski opravdanog poslovnog plana  i  ostale dokumentacije te ispunjenju ciljeva programa leži ključ dobivanja ovih vrlo povoljnih sredstava. Ukoliko ste zainteresirani za profesionalnu pomoć pri izradi poslovnog plana i ostale dokumentacije te dobro postavljanje ciljeva , kontaktirajte nas putem web forme, emaila ili nas nazovite na 098299637.

 

Korištenje sredstava i rokovi

Od datuma predaje  dokumentacije i poslovnog plana agenciji u prosjeku treba 90 dana za odobravanje zahtjeva, a sredstva se mogu koristiti unutar 6 mjeseci od dana odobrenja zahtjeva.  Sredstva trebaju biti utrošena namjenski prema predanoj dokumentaciji budući agencija redovno naknadno kontrolira, te u slučajevima nenamjenskog trošenja ili zloupotrebe može osporiti predmet i ostvariti povrat sredstava aktivacijom zadužnica i/ili drugih instrumenata osiguranja. Dobra je vijest za sve korisnike ovih zajmova da do 30% dobivenog  mogu koristiti kao obrtna sredstva u poslovanju.

 

Dokumentacija i predaja zahtjeva

Dokumentacija za  prijavu nije preopširna i možete je downloadati na ovom linku, a prijavu i predaju  potrebne dokumentacije i poslovnog plana je moguće izvršiti i online, na stranicama HAMAG-BICRO putem ovog linka ili poslati poštom na adresu agencije.

Ovi zajmovi spadaju u “De minimis” potpore, sukladno uredbi Europske komisije br 1407/2013.  “De minimis” potpore imaju maksimalni iznos od 200.000 euro kroz rok od 3 godine po poduzetniku i o eventualno primljenim potporama je potrebno dati izjavu, koja je dio natječajne dokumentacije. ESIF zajmovi se istom poduzetniku mogu odobriti samo jednom unutar godine dana od predaje zahtjeva. Sam program financijskog instrumenta ESIF mali i mikro zajmovi je aktivan do  do 31.12.2020. godine ili  do iskorištenja sredstava.

 

Euro Bus Rijeka – osnovano 2003.

Euro Bus pronalazi  rabljene ili skoro nove gradske, turističke i prigradske autobuse i minibuseve s najnižim troškovima uvoza, dovoza i homologacije.  Osiguravamo individualni pristup svakom predmetu financiranja putem leasinga, bankovnim kreditima ili putem EU fondova kao u ovom slučaju ESIF malim zajmovima. Pomažemo u izradi poslovnog plana i dokumentacije za bilo koju vrstu programa.

Pratite naše objave na facebooku  https://web.facebook.com/EuroBusCroatia/ , da ne propustite svježe updateove najpovoljnijih rabljenih autobusa, upišite se na našu mailing listu  http://eepurl.com/clkETn

 

 

 

All search results